lørdag 9. august 2008

Sommeren så langt for den største...

Vardar startet sommeren alene-planen var at flere hestevenner skulle komme, men ingen dukket opp som planlagt...

Han var derfor lenge alene hjemme på haugen. Noe han ikke akkurat var uhorvelig begeistret for i starten da han er en gutt som liker selskap. Siden han i vinter har stått på stall med 3 andre, var overgangen litt å takle. Men etter en stund roet tjukken seg betraktelig ned og begynte heller å nyte alt det gode gresset han hadde helt for seg selv:)

Det var ikke like lett å vite hvor han skulle starte å spise, for det grodde fortere enn gampen kunne tygge:)

Han har også vært på "ferieuke" hos ei venninen så han
h
ar da ikke bare tråkket i salaten alene hele dagen:):)

Egentilg skulle han bare til behandling den ene kvelden: Han har slitt med litt låsninger her & der pluss ett skeivt bekken, så det er godt å bli litt ekstra passet på en gang i blandt:)
Men siden den planlagte transporten vår hjem ikke kom, ble han stående litt lenger:)
Men jeg tror ikke tjukken var
lei seg av den grunn. Han fikk se mange andre hester, til og med få hilse på noen av dem over det flotte fine gjerdet-slik luksus var han da absolutt ikke vant med:)

Tiden etter ferieuken ble nok litt hard og ensom for Vardar.
Det er ikke like greit å plutselig bli alene gang p
å gang....

Vi var ute på lange fine rideturer der han selv fikk bestemme retning, veier
& stier.
En søndagskveld red vi ut i sekstiden og tjukken peilet seg ut den lengste veien han visste om - det endte med at vi ikke var hjemme før godt over elleve om kvelden.

Vi var gjennom bå
de flytende vann, torden, vann fra himmelen, lyn & ikke minst, men selvsagt best; nydelig kveldssol da himmelen endelig lettet igjen:) Turen var virkelig kjempeflott & det som egentlig skulle være en liten rusletur en søndags ettermiddag ble en uforglemmelig tur for både sinn og sjel:)

Gleden ble større en juleaften for små barn da det endelig skulle komme en beitevenn til Vardar!!:):)

Det gjør litt vondt i sjela å la bestevennen sin stå
uten en eneste venn av sin egen art når man vet så inderlig godt at hester er flokkdyr....Selvom jeg synes han har godt av å lære seg å takle litt ensomhet-men en sommer er lang...så ja, både jeg og Vardar syntes det var på tide med litt sosialisering igjen:)

"Lille orange" er en welsh Cob hingst-staselig
som
bare det - jeg var litt spent på om han ville gi vardar inn så det holdt når de ble sluppet sammen...

Men jeg hadde ikke noe å være bekymret for: Dette var en gentleman med stor G! Han oppførte seg eksemplarisk-det var Vardar som tok i mot den nye gjesten med spark & sure miner-men det tok heldigvis ikke lang tid før det var kløing på høyt nivå & nå er de verdens beste venner der de koser seg sammen på beite:)

....& for Kavringen & meg??????















....vi klager ikke vi heller...:)
Sommeren har vært kjempefin med lange, late dager i solen:)

Jeg har hatt 3 ukers ferie-kan ikke huske sist jeg hadde det:) Vi har kost oss med lange turer i skog og mark-men også vaket rundt i naboens basseng i den værste varmen. Clavin har fått avkjølende bad i elva:)
Nå er ferien over og jeg er tilbake på jobb og stressende dager.

Lille kavring har rolige dager hjemme mens jeg jobber og tjukken koser seg fortsatt på beite med lille orange en liten stund til før han skal settes igang igjen etter 3 uker med helt fri:)




Ingen kommentarer: